SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jak przyrządzic rybę

Czy chodziło Ci o: "jak przyrządzić rybę"?

  • Tym razem się uda, czyli któraś redukcja...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] że to za mało i bez sensu? Kupiłem bo często czytam, ze to bardzo zdrowe, no a ja mało ryb mam w diecie, no i niby na redukcji pomocne... I jeszcze jedno pytanie mam. Mam jakiś wrodzony wstręt do ryb. Jak poczuje ość w smażonym filecie to mi się odechciewa tykać reszty. Prócz smażonego filetu, końskiego łososia (tego jakby kotleta mielonego z [...]

    Odpowiedzi: 93 Ilość wyświetleń: 9977 Data: 2013-08-19 14:18:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA cz.2

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak przyrządzić te chude mięso/białą rybkę, która występuje w dietach? Rozumiem, że przy smażeniu ilości tłuszczu lub oliwy z oliwek powinny być jak najmniejsze (a może się mylę?), ale jakrybę zrobić (preferuje mintaja), żeby nie przywierała. Dzisiaj usmażyłem sobie pierś z kurczaka na jednej łyżce oliwy z oliwek, mogę tak robić? W dziale [...]

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-10-20 17:26:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pasty robię sam (mogę podać jak ją przygotowuje), jajecznice smażyć z dodatkiem margaryny czy czymś innym? Warzywa smażę na oliwie tylko nie wiem jak do tego przyrządzić rybę :/ Jeśli np. na drugi posiłek jem kromkę chleba z piersią kurczaka to smarować ją delmą lub miksełkiem czy nie?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-05 23:14:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masówka do korety

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] codziennie dać zamiast lnianego oliwę? Jadłbym 3-4x w tygodniu rybę źródło O3 jest... -Bilans b/t/w 2,2/1,8/3,4 2870kcal -Tłuszcze n/j/w 1/2/1 -Białko z/r 4/1 Ponawiam: jak zrobić przejście z redukcji na masę żeby organizm nie zwariował? I czy podkręcać metabolizm 20min rowerka po siłowym (a może interwały na rowerku?) I jak przyrządzić [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1879 Data: 2010-07-27 16:34:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na redukcji do oceny. Proszę o pomoc !!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzięki smpa za odpowiedź Jak przyrządzić tego omleta na śniadanie z odżywką białkową ? Trzeba tam dodać jakiegoś mleka czy jak ? A co z jajkami ? Omlet bez jajek to chyba nie wyjdzie ? Czym różni się olej lniany od oliwy z oliwek ? W jednym z posiłków napisałeś mi rybe - jaką byś polecał i w jakiej formie (konserwa/mrożona/świeża) ? Pewnie świeża [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 906 Data: 2010-06-23 10:00:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny (ZRZUT)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] samej oliwy (koszta). Jeśli chodzi o warzywa to w miarę możliwości będę zmieniał. Pozostaje przy opcji bez warzyw koło treningu. Owsianke bede jadal z mlekiem 2%, ew. z jakimiś rodzynkami. Czasem zjem jajka z pieczywem. Kurczaka/rybę będę zmieniał czasem na wątròbkę. Teraz.. 1. Jak ograniczyć ww by nie zmniejszyć kcal? 2. Jak przyrządzić [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 2348 Data: 2013-12-18 21:13:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Charakterystyka metod zamrażania żywności

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] wiele miesięcy. Jedną z metod utrwalania żywności, jest zamrażanie. Zamrażanie jest bardzo korzystną metodą utrwalania żywności pod względem biologicznym. Pozwala zachować jakość pożywienia zarówno pod względem wartości odżywczych, smaku, czy wyglądu. Proces mrożenia polega na jak najszybszym doprowadzeniu produktu do jak najniższej temperatury [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 19824 Data: 2018-01-21 14:25:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przepisy kulinarne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    91. Sałatka Patryka do frytek Kukurydza i majonez jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, [...]

    Odpowiedzi: 404 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-05-19 20:55:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mrożenie kurczaka

    Post
    Po siłowni, o siłowni
    PRO

    [...] Niektóre produkty są szczególnie nietrwałe ze względu na zawartość łatwo ulegających gniciu białek lub szybko jełczejących tłuszczów. Największy wpływ na pogorszenie jakości artykułów spożywczych ma ich główny składnik - woda. Im więcej wody, tym szybciej przebiegają reakcje chemiczne i szybciej rozwijają się drobnoustroje. Dlatego wiele [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-09 18:03:58 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Książka Sałatkowa %-)!!!!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przygotowywać w przeddzień. 94. Sałatka a la Anetek – kukurydziana dwa jabłka, puszka kukurydzy i trochę żółtego sera. (Jabłko i żółty ser kroimy w kostkę, jak ziarna kukurydzy). Do wersji warzywnej się wrzuca: pomidora, paprykę - najlepiej czerwoną i zieloną, rzodkiewki, kiwi pokrojone w ćwierćplasterki, 200 groszek. Sos [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 17821 Data: 2005-03-10 10:28:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (1 porcja) - 2 kromki chleba żytniego razowego bądź orkiszowego pełnoziarnistego (60g), 30 g dojrzałego awokado, rucola – kilka liści, filet z kurczaka wędzony (wysokiej jakości, włókna mięśniowe powinny się rozdzielać) – 4 plastry (100g), ½ papryki, ogórek małosolny, kiełki brokuła – garść. Kanapki z hummusem (1 porcja) – 2 kromki chleba [...]

    Odpowiedzi: 70 Ilość wyświetleń: 12696 Data: 2017-05-27 07:34:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - Shi

    Post
    Ladies SFD

    [...] raz :)). Miałam nogę na ziemi, widziałam też wersję z trzymaniem na podniesieniu, ale stwierdziłam, że spróbuję wersję podstawową. Ciężar: 2x5 kg. Mam problem z wyważeniem jak daleko powinnam mieć tylną nogę i gdzie konkretnie ma być środek ciężkości. Jutro mnie będzie bolało. Czułam, że uda są z kamienia po tym ćwiczeniu. Od wielkości rozkroku [...]

    Odpowiedzi: 469 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-07 06:53:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - Shi

    Post
    Ladies SFD

    [...] raz :)). Miałam nogę na ziemi, widziałam też wersję z trzymaniem na podniesieniu, ale stwierdziłam, że spróbuję wersję podstawową. Ciężar: 2x5 kg. Mam problem z wyważeniem jak daleko powinnam mieć tylną nogę i gdzie konkretnie ma być środek ciężkości. Jutro mnie będzie bolało. Czułam, że uda są z kamienia po tym ćwiczeniu. 4. Unoszenie ramion [...]

    Odpowiedzi: 469 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-05 21:46:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - Shi

    Post
    Ladies SFD

    [...] 16 kg/21 kg/21 kg/ 26 kg/ 26 kg powtórzyłam ciężar bo mam technikę do ogarnięcia - próbowałam wdrożyć w życie rady Eveline, żeby nie tylko góra walczyła o przetrwanie :) I jak poszło? Myślę, że lepiej, ale nadal jestem w lesie. Co jakiś czas będę kontrolnie nagrywać. A nagrasz mi te pompki? I uginanie też Pompkę mam nagraną sprzed tygodnia - [...]

    Odpowiedzi: 469 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-09 12:09:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT - Shi

    Post
    Ladies SFD

    [...] 16 kg/21 kg/21 kg/ 26 kg/ 26 kg powtórzyłam ciężar bo mam technikę do ogarnięcia - próbowałam wdrożyć w życie rady Eveline, żeby nie tylko góra walczyła o przetrwanie :) I jak poszło? Myślę, że lepiej, ale nadal jestem w lesie. Co jakiś czas będę kontrolnie nagrywać. A nagrasz mi te pompki? I uginanie też Pompkę mam nagraną sprzed tygodnia - [...]

    Odpowiedzi: 469 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-09 10:22:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W jaki sposób przyrządzić królika żeby było zdrowo , szybko i smacznie? ( przejrzałem vademecum działu kuchnia jak i najnowsze przepisy i muszę powiedzieć że forum w tym względzie dość ubogie , tak na marginesie to wszędzie tylko przepisy na rybę/ kurczaka/ wieprzowinę i wołowinę a ze święcą szukać dobrego przepisu na jakiegoś królika czy [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-31 23:09:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 5. śmietany? a kto tu uwzględnia śmietanę? ;o twaróg podlewasz mleczkiem/jogurtem co by nie było suche dodajesz cebulki czy innych warzyw dodajesz oliwę i jesz jak Ci smak oliwy nie pasi to wypij osobno, na łyżce do gęby i przepić wodą 4.mintaj git jak przyrządzać? smażenie to najgorsza opcja zresztą smażenie z reguły wymaga tłuszczu a nie po to [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 3056 Data: 2009-04-15 19:26:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kurczak, golonka, pieczony schab z majerankiem i czosnkiem - może coś Ci przypasuje? Ryby są świetnym źródłem białka :-)) W zasadzie tylko w jednym posiłku masz to białko jako-tako -> w kolacji. Zjedz jajka na śniadanie, dołóż rybę do lunchu, mięso na obiad...jeśli nie pasuje Ci ono jako element ciepłego posiłku, zawsze możesz je [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2788 Data: 2014-03-28 09:56:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rewolucyjna rewolucja

    Post
    Ladies SFD

    zostalam wlasnie zabita smiechem w Warszawie rzadko jadalam ryby bo nawet te swieze jakos srednio mi podchodzily (a mialam porownanie bo w trakcie wyjazdow nadmorskich moglam zywic sie wylacznie rybami) - teraz ryby jem CO NAJMNIEJ 3 razy w tygodniu bo sa pyszne, swiezutkie i w ogole och ach ( w ogole napisac w kraju o dlugosci linii brzegowej [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 6425 Data: 2014-05-02 10:28:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nurtuje mnie takie o to pytanie, jak to jest z mrożonym filetem z ryby (mintaj, dorsz itd.) Czy taki filet który kupimy w markecie kwalifikuje się pod rybę swieżą, której rozkład b/t/ww widnieje w kalkulatorach? Drugie pytanie to czy taki filet po odmrożeniu można w miarę przyzwoity sposób przyrządzić na grillu elektrycznym bez rozpadania się na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-24 15:34:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)