[...] że to za mało i bez sensu? Kupiłem bo często czytam, ze to bardzo zdrowe, no a ja mało ryb mam w diecie, no i niby na redukcji pomocne... I jeszcze jedno pytanie mam. Mam jakiś wrodzony wstręt do ryb. Jak poczuje ość w smażonym filecie to mi się odechciewa tykać reszty. Prócz smażonego filetu, końskiego łososia (tego jakby kotleta mielonego z [...]
Jak przyrządzić te chude mięso/białą rybkę, która występuje w dietach? Rozumiem, że przy smażeniu ilości tłuszczu lub oliwy z oliwek powinny być jak najmniejsze (a może się mylę?), ale jak tą rybę zrobić (preferuje mintaja), żeby nie przywierała. Dzisiaj usmażyłem sobie pierś z kurczaka na jednej łyżce oliwy z oliwek, mogę tak robić? W dziale [...]
Pasty robię sam (mogę podać jak ją przygotowuje), jajecznice smażyć z dodatkiem margaryny czy czymś innym? Warzywa smażę na oliwie tylko nie wiem jak do tego przyrządzić rybę :/ Jeśli np. na drugi posiłek jem kromkę chleba z piersią kurczaka to smarować ją delmą lub miksełkiem czy nie?
[...] codziennie dać zamiast lnianego oliwę? Jadłbym 3-4x w tygodniu rybę źródło O3 jest... -Bilans b/t/w 2,2/1,8/3,4 2870kcal -Tłuszcze n/j/w 1/2/1 -Białko z/r 4/1 Ponawiam: jak zrobić przejście z redukcji na masę żeby organizm nie zwariował? I czy podkręcać metabolizm 20min rowerka po siłowym (a może interwały na rowerku?) I jak przyrządzić [...]
Dzięki smpa za odpowiedź Jak przyrządzić tego omleta na śniadanie z odżywką białkową ? Trzeba tam dodać jakiegoś mleka czy jak ? A co z jajkami ? Omlet bez jajek to chyba nie wyjdzie ? Czym różni się olej lniany od oliwy z oliwek ? W jednym z posiłków napisałeś mi rybe - jaką byś polecał i w jakiej formie (konserwa/mrożona/świeża) ? Pewnie świeża [...]
[...] samej oliwy (koszta). Jeśli chodzi o warzywa to w miarę możliwości będę zmieniał. Pozostaje przy opcji bez warzyw koło treningu. Owsianke bede jadal z mlekiem 2%, ew. z jakimiś rodzynkami. Czasem zjem jajka z pieczywem. Kurczaka/rybę będę zmieniał czasem na wątròbkę. Teraz.. 1. Jak ograniczyć ww by nie zmniejszyć kcal? 2. Jak przyrządzić [...]
[...] wiele miesięcy. Jedną z metod utrwalania żywności, jest zamrażanie. Zamrażanie jest bardzo korzystną metodą utrwalania żywności pod względem biologicznym. Pozwala zachować jakość pożywienia zarówno pod względem wartości odżywczych, smaku, czy wyglądu. Proces mrożenia polega na jak najszybszym doprowadzeniu produktu do jak najniższej temperatury [...]
91. Sałatka Patryka do frytek Kukurydza i majonez jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, [...]
[...] Niektóre produkty są szczególnie nietrwałe ze względu na zawartość łatwo ulegających gniciu białek lub szybko jełczejących tłuszczów. Największy wpływ na pogorszenie jakości artykułów spożywczych ma ich główny składnik - woda. Im więcej wody, tym szybciej przebiegają reakcje chemiczne i szybciej rozwijają się drobnoustroje. Dlatego wiele [...]
[...] przygotowywać w przeddzień. 94. Sałatka a la Anetek – kukurydziana dwa jabłka, puszka kukurydzy i trochę żółtego sera. (Jabłko i żółty ser kroimy w kostkę, jak ziarna kukurydzy). Do wersji warzywnej się wrzuca: pomidora, paprykę - najlepiej czerwoną i zieloną, rzodkiewki, kiwi pokrojone w ćwierćplasterki, 200 groszek. Sos [...]
[...] raz :)). Miałam nogę na ziemi, widziałam też wersję z trzymaniem na podniesieniu, ale stwierdziłam, że spróbuję wersję podstawową. Ciężar: 2x5 kg. Mam problem z wyważeniem jak daleko powinnam mieć tylną nogę i gdzie konkretnie ma być środek ciężkości. Jutro mnie będzie bolało. Czułam, że uda są z kamienia po tym ćwiczeniu. Od wielkości rozkroku [...]
[...] raz :)). Miałam nogę na ziemi, widziałam też wersję z trzymaniem na podniesieniu, ale stwierdziłam, że spróbuję wersję podstawową. Ciężar: 2x5 kg. Mam problem z wyważeniem jak daleko powinnam mieć tylną nogę i gdzie konkretnie ma być środek ciężkości. Jutro mnie będzie bolało. Czułam, że uda są z kamienia po tym ćwiczeniu. 4. Unoszenie ramion [...]
[...] 16 kg/21 kg/21 kg/ 26 kg/ 26 kg powtórzyłam ciężar bo mam technikę do ogarnięcia - próbowałam wdrożyć w życie rady Eveline, żeby nie tylko góra walczyła o przetrwanie :) I jak poszło? Myślę, że lepiej, ale nadal jestem w lesie. Co jakiś czas będę kontrolnie nagrywać. A nagrasz mi te pompki? I uginanie też Pompkę mam nagraną sprzed tygodnia - [...]
[...] 16 kg/21 kg/21 kg/ 26 kg/ 26 kg powtórzyłam ciężar bo mam technikę do ogarnięcia - próbowałam wdrożyć w życie rady Eveline, żeby nie tylko góra walczyła o przetrwanie :) I jak poszło? Myślę, że lepiej, ale nadal jestem w lesie. Co jakiś czas będę kontrolnie nagrywać. A nagrasz mi te pompki? I uginanie też Pompkę mam nagraną sprzed tygodnia - [...]
W jaki sposób przyrządzić królika żeby było zdrowo , szybko i smacznie? ( przejrzałem vademecum działu kuchnia jak i najnowsze przepisy i muszę powiedzieć że forum w tym względzie dość ubogie , tak na marginesie to wszędzie tylko przepisy na rybę/ kurczaka/ wieprzowinę i wołowinę a ze święcą szukać dobrego przepisu na jakiegoś królika czy [...]
5. śmietany? a kto tu uwzględnia śmietanę? ;o twaróg podlewasz mleczkiem/jogurtem co by nie było suche dodajesz cebulki czy innych warzyw dodajesz oliwę i jesz jak Ci smak oliwy nie pasi to wypij osobno, na łyżce do gęby i przepić wodą 4.mintaj git jak przyrządzać? smażenie to najgorsza opcja zresztą smażenie z reguły wymaga tłuszczu a nie po to [...]
[...] kurczak, golonka, pieczony schab z majerankiem i czosnkiem - może coś Ci przypasuje? Ryby są świetnym źródłem białka :-)) W zasadzie tylko w jednym posiłku masz to białko jako-tako -> w kolacji. Zjedz jajka na śniadanie, dołóż rybę do lunchu, mięso na obiad...jeśli nie pasuje Ci ono jako element ciepłego posiłku, zawsze możesz je [...]
zostalam wlasnie zabita smiechem w Warszawie rzadko jadalam ryby bo nawet te swieze jakos srednio mi podchodzily (a mialam porownanie bo w trakcie wyjazdow nadmorskich moglam zywic sie wylacznie rybami) - teraz ryby jem CO NAJMNIEJ 3 razy w tygodniu bo sa pyszne, swiezutkie i w ogole och ach ( w ogole napisac w kraju o dlugosci linii brzegowej [...]
Nurtuje mnie takie o to pytanie, jak to jest z mrożonym filetem z ryby (mintaj, dorsz itd.) Czy taki filet który kupimy w markecie kwalifikuje się pod rybę swieżą, której rozkład b/t/ww widnieje w kalkulatorach? Drugie pytanie to czy taki filet po odmrożeniu można w miarę przyzwoity sposób przyrządzić na grillu elektrycznym bez rozpadania się na [...]